javmost
forced to suck brother cock so he will take her to get crack.xxx free

4-Skills terugblik 2018

Lieve 4-Skills vrienden,

Afgelopen zondag sloten we het jaar 2018 af met een geweldig zaalvoetbaltoernooi. Bijna alle samenwerkende clubs vanuit Zuid-Oost Brabant en Limburg waren aanwezig om in 3 verschillende leeftijdscategorieën samen met ons het jaar af te sluiten. Het was de eerste keer in 7 jaar tijd dat we voor deze opzet hadden gekozen. Gezien het aantal deelnemende teams (18, waarmee alle plekken bezet) en de wijze hoe het toernooi is verlopen, zeker voor herhaling vatbaar eind 2019.

Met trots en volle blijdschap kijk ik terug op een ongelooflijk succesvol 4-Skills jaar. Er zijn veel discussies gaande of een voetbalschool wel waarde heeft. Er zijn immers zoveel voetbalscholen en de kosten liggen vaak hoog. Kinderen trainen dan nog vaker en is dat wel goed wordt dan gevraagd?

Eerder heb ik hier al op gereageerd dat ik zeker van mening ben dat niet elke voetbalschool biedt wat het zou moeten bieden. Maar persoonlijk vind ik dat extra trainen altijd goed is. Met voetbal ben je niet alleen bezig met je gezondheid, maar ook met de sociaal-emotionele ontwikkeling. Je doet vertrouwen en kwaliteiten op die je ook in de maatschappij met je meeneemt. Hoe fijn is het dan, dat je dit kunt doen onder begeleiding van gediplomeerde 4-Skills trainers die via een gerichte visie en missie werken. Er ligt hiernaast geen druk van het moeten presteren, maar de kinderen hebben alle tijd en krijgen alle aandacht om binnen hun eigen groeiproces zich verder te ontwikkelen.

4-Skills ben ik begonnen bij SV Deurne omdat ik zag dat vooral de selectie teams met gediplomeerde trainers behoorlijke training kregen, maar de niet-selectie teams ver achter bleven. Zij hadden of geen trainer, of een welwillende vrijwilliger zonder enige voetbalachtergrond. Hiernaast werd vooral ‘het team’ getraind en werd er niet of nauwelijks naar de persoonlijke ontwikkeling gekeken. Ook werd er vooral tactisch getraind en misten spelers duidelijk de technische vaardigheden om deze juist te kunnen uitvoeren.

Op vrijdagen ben ik zelf toen bij de club extra trainingen gaan geven aan iedere speler die dit graag wilde. Dit naast mijn functie als Hoofdopleidingen bij SV Deurne en trainer van de O17-1 en later ook O19-1. Doordat steeds meer spelers zich aanmeldden, ben ik trainers gaan inhuren die mij hierin konden ondersteunen. Je wilt namelijk de kwaliteit bewaren en kleinere groepen houden. De juiste aandacht moest niet opeens verdwijnen, want daar ging het juist allemaal om.  Voetbaldagen kwamen erbij om ook in de vakanties de kinderen lekker op het voetbalveld te hebben en ik begon als Hoofd opleidingen van de club ook met het schrijven van trainers cursussen, zodat ook de trainers zich verder zouden ontwikkelen. Andere clubs vroegen of ik ook bij hen een rol hierin kon gaan spelen en voetbalschool 4-Skills en later 4-Skills Soccer Academy ontstond.

Waar de eerste 6 jaar van 4-Skills een periode was van grote ups en flinke downs (logisch wanneer je als voetballiefhebber zonder een bedrijfsstudie een bedrijf begint), was 2018 eigenlijk 1 grote up. Als voetliefhebber/ trainer en in het dagelijkse leven ook docent, heb ik geen achtergrond in het bedrijfsleven. Je merkt dat na al die jaren veel leren van anderen en van mijn eigen fouten, dat je hier steeds sterker in wordt. Het hebben van een Soccer Academy in de grootte die 4-Skills is geworden, vraagt meer en meer een zakelijke benadering. Het vrije in het begin, van toen ik alleen nog maar bij SV Deurne aan de gang was, kan niet meer wanneer je bij 10 verschillende clubs aan de slag bent. Hoe meer je doorgroeit, hoe groter de verwachtingen worden. En terecht ook.

Terugkijkende op 2018, springen toch wel 3 clubs er duidelijk uit voor mij. Na een zeer goed gesprek met v.v Boekel Sport vorig jaar, zijn we op vrijdag begonnen met een voetbal- en keeperschool bij de club. Ook hebben we in 2018 een clinic en onze voetbaldagen bij Boekel Sport verzorgd. Het kost bij een nieuwe club altijd even tijd dat mensen het vertrouwen hebben en willen deelnemen aan de verschillende programma’s. Ook bij Boekel Sport zitten we nog in deze fase. Echter werden de ervaringen die werden opgedaan zo positief ontvangen, dat we na de zomervakantie begonnen zijn met het geven van circuit training op de woensdagen. Dit voor alle teams in de leeftijd van O8 t/m O12. Hierbij verzorgen wij de oefenstof en ben ik persoonlijk aanwezig om de trainers hierin te begeleiden. De groei en ontwikkeling die hierin doorgemaakt wordt is waanzinnig. Na een korte evaluatie in de winterstop waren we er snel aan uit dat we ook in 2019 dit vervolgen gezien het succes. Zelfs kwamen we tot de conclusie dat het nog beter zou zijn als de trainers via onze interne cursus zich nog sneller verder gaan ontwikkelen. 15 januari zal ik hiermee starten bij de club, waarbij zowel theorie als praktijk aan bod komt. Geweldig hoe we bij Boekel Sport zowel de spelers als trainers zo intensief mogen begeleiden en ondersteunen en dat de 4-Skills programma’s zo positief ervaren worden. Persoonlijk hoop ik de komende jaren met 4-Skills een grote rol te mogen blijven spelen in de duidelijke visie en missie die de club voor ogen heeft; een zeer goede jeugdopleiding bieden aan ALLE spelers en vrijwilligers.

De tweede club is TVC/Breda; de club waar mijn trainerscarrière op 20 jarige leeftijd begon bij v.v Breda zaterdag 1, uitkomende in de 4e Klasse.  Zes jaar was ik hier hoofdtrainer en maakte ik de fusie mee tussen v.v Breda en TVC tot het huidige TVC/ Breda. Mijn ‘surprise’ afscheidsfeest, toen ik mijn contract tekenende als full time trainer in Amerika, was in deze kantine. Een geweldige tijd heb ik bij deze club gehad waar ik echt alles heb meegemaakt. Maar hiernaast ook alle tijd kreeg om te leren, te ervaren als jonge trainer die nog geen enkele diploma had. Wel haalde ik mijn UEFA C Diploma in die tijd, maar er ook achterkwam dat de manier van trainen die de KNVB voorschreef, mij niet bevredigde. Ik zag het toch echt anders op verschillende gebieden en daar waren ze toen bij de KNVB totaal niet blij mee. Zo erg zelfs dat de docenten mij nog amper aankeken tijdens de opleiding en ik besloot dan ook dat dit de laatste opleiding was die ik bij de KNVB zou gaan doen.(later zou anders blijken haha) Ook al betekende dit, dat ik als trainer niet verder kon, gezien de monopolie van de KNVB in Nederland. In 2018 ben ik terug op het oude nest gekomen met het geven van mijn interne cursus bij TVC/Breda. Nog wel voor een select groepje, maar ik verwacht dat dit in 2019 anders zal zijn na de zeer positief opgedane ervaringen. Ook de clinic bij TVC/Breda was een groot succes en in 2019 zullen we dit vervolgen met onze voetbaldagen in de mei-en zomervakantie en het vervolg van de interne cursus. Ook zijn we bezig met het brainstormen voor het opzetten van een groot toernooi samen in de zomer van 2020 en starten we vanaf 22 maart 2019 de 4-Skills/ TVCBreda voetbal- en keeperschool. Elke vrijdag zullen we bij TVC/Breda dus ook wekelijks training gaan geven.

De derde club die er voor mij in 2018 uitspringt, is echter wel in een down-moment. Toch plots besloot SV Deurne de samenwerking stop te zetten na 6 jaar. Ondanks dat dit wel ons doel is, dat de club na een aantal jaren samenwerken zelfstandig helemaal verder kan, kwam deze beslissing mij zeer onverwachts. Ik wilde juist de samenwerking nog intensiever weg zetten toen de club aangaf dat zij de organisatie van de activiteiten die wij deden, zelf in handen wilden gaan nemen. Omdat 4-Skills begonnen is bij SV Deurne, kwam dit toch was harder aan bij mij persoonlijk; zeker omdat ik deze beslissing ook niet zag aankomen. In de afgelopen jaren hebben meerdere clubs aangegeven na onze begeleiding zelf verder te gaan, maar dit werd dan eerder aangegeven. Dat was nu niet het geval. Na 5 jaar Hoofd Opleidingen te zijn geweest bij de club en 6 jaar 4-Skills, kan ik toch wel zeggen dat dit persoonlijk een pijnlijk moment was. Maar dan komt weer de voetballiefhebber  bij mij naar boven, want uiteraard respecteer ik de beslissing van SV Deurne volledig en ben ik ze ontzettend dankbaar welke mogelijkheden ik door de club gekregen heb. Zonder SV Deurne had 4-Skills helemaal niet bestaan! Daarom denk ik ook niet gek dat dit mijn hart raakte; zou juist vreemd zijn geweest als deze beslissing mij niks had gedaan.

Ik ben verder ontzettend trots op mijn samenwerkingen met RKSV Wittenhorst en SC Genemuiden. Hier verzorgen we aankomend jaar onze 4e editie voetbaldagen, na bij RKSV Wittenhorst ook verschillende jaren de interne trainerscursus te hebben gegeven aan het technisch kader. Het zijn grote clubs die het ontzettend goed doen op hoog niveau met hun jeugdteams en zich met groten getale blijven opgeven voor onze voetbaldagen. Voor mij duidelijk het teken dat onze voetbaldagen zeer goed worden bevallen. Ook bij deze clubs hoop ik dit nog vele jaren te mogen doen.

RKMSV Meijel en RKSV Liessel zijn twee clubs waar ik in 2017 begonnen ben met de interne cursus. Hier zijn we in 2018 het 2e jaar mee in gegaan waar we in 2019 mee vervolgen. Ik geniet elke keer weer van zoveel warmte vanuit de club en vrijwilligers die alles doen om hun jeugdteams de best mogelijke begeleiding te bieden. Zij volgen de complete oefenstof vanuit 4-Skills en zijn ontzettend enthousiast omtrent de vorderingen die de teams maken. Bij RKMSV Meijel hebben we in 2018 de eerste 4-Skills clinic gegeven en bij RKSV Liessel gaven we afgelopen week een werkelijk fantastisch zaalvoetbaltoernooi. Ook hier is de samenwerking overweldigend en ik hoop dit nog voor vele jaren te kunnen doen met eventuele uitbreidingen in de programma’s.

Als laatste club wil ik ook zeker v.v ASWH benoemen; de club waar ik de laatste drie jaar Hoofd Opleidingen ben en twee jaar ook de O19-1 in de 4e Divisie heb mogen coachen. Na een enorme groei van 22 jeugdteams in de laatste 2 jaar, was deze dubbelfunctie niet meer te combineren. De club maakt een geweldige ontwikkeling door, waarbij het 1e in de 3e Divisie zaterdag een belangrijke rol vervult. Met 4-Skills verzorg ik ook hier de voetbaldagen en clinics en ik kan zeker begrijpen dat dit soms lastig is, gezien ook mijn andere rol binnen de club. Maar nog nooit heb ik hier een negatief woord over gehoord en voel ik elke dag het vertrouwen en de steun die de vele mensen binnen de club mij geven. In de komende periode hoop ik met ASWH de Regionale Certificering van de KNVB te mogen ontvangen omtrent de jeugdopleiding. Wat een waardering zal dat zijn voor de meer dan 100 vrijwilligers die elke dag met de jeugd van ASWH bezig zijn. 2019 kan hierin al direct een geweldige start worden.

Gezien de grote omvang van 4-Skills kan ik het echter niet meer alleen. Door het hele land heen hebben trainers zich aan 4-Skills verbonden om te ondersteunen bij de vele verschillende 4-Skills programma’s. Ik ben er ontzettend trots op, wat voor sterk team ik in handen heb; trainers met een achtergrond in het Betaald Voetbal en ook nu trainer zijn bij een Betaald Voetbalclub. Thijs Matla is hierin voor mij een groot voorbeeld die als 16-jarige bij mij begon als trainer van 4-Skills en nu 7 jaar later hoofdtrainer is geworden van PSV O10-1 en nog steeds een grote rol speelt in de programma’s van 4-Skills. Ondanks zijn  drukte, blijft hij intensief betrokken bij de voetbalschool in Boekel Sport, clinics en voetbaldagen. Ik hoop dat hij dit nog vele jaren bij 4-Skills blijft doen. Groot talent is ook Roy Gielen; oud-speler van VVV Venlo en nu speler van EVV (3e Divisie zondag) en als begin 20-er trainer bij RKMSV Meijel O15-1 en dus 4-Skills. Benieuwd ben ik waar zijn trainers carrière zich gaat ontwikkelen. Maar ook de 4-Skills trainers zonder betaald voetbal achtergrond, zijn ontzettend talentvol en, wat ik zelf persoonlijk zeer belangrijk vind, pedagogisch erg sterk. Ik bof ontzettend met hen, want zonder hen zou ik dit allemaal niet kunnen organiseren.

In 2018 is ook de samenwerking met Dutch Total Soccer uit New Jersey USA opgestart; de Soccer Academy waar ik zelf voor 3 jaar heb gewerkt. De samenwerking houdt in dat trainers in Nederland via ons gescreend gaan worden en een full time baan kunnen krijgen als trainer in Amerika. Gezien mijn eigen ervaringen weet ik hoe geweldig dit is en een grote rol heeft gespeeld in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik gun het iedere talentvolle trainer om dit te mogen meemaken en daarom vind ik het geweldig dat ik hierin met 4-Skills een rol van betekenis in kan spelen. Verschillende trainers hebben via 4-Skills al de stap naar Amerika gezet. Hopelijk gaan nog vele trainers volgen.

Als laatste hoogtepunt in 2018 staat de samenwerking met Airgroup! op het lijstje. Wat vaak toch vergeten wordt zijn de grote onkosten die wij als 4-Skills hebben. Wanneer je kwaliteit trainers vraagt, vraagt dit ook wat in de hoogte van de vergoeding die zij absoluut verdienen. Hiernaast al het materiaal die aangeschaft moet worden om alle deelnemers te willen geven, maar ook de uren die nodig zijn om alle programma’s goed en vlekkeloos te laten verlopen. Dit tot aan de administratieve organisatie, website, promotie, als alles wat rond en op het veld plaats vindt. Ik heb er een hekel aan om hogere prijzen te vragen, omdat ik persoonlijk van mening ben dat een programma specifiek iets waard is. In de afgelopen 7 jaar, ondanks ook de crisis, zijn onze programma’s geen cent duurder geworden. Dit, terwijl de verwachtingen van kwaliteit wel steeds groter worden en nogmaals terecht, waar we ook graag aan voldoen. Door ouders van de 4-Skills voetbalschool/ Boekel Sport werd in de evaluatie duidelijk aangegeven dat zij een gaaf 4-Skills voetbaltenue misten. Een tenue kost zeker alweer snel tientallen euro’s, zeker wanneer je ook hier kwaliteit kleding in wil leveren. Geweldig dat we hierin een Hoofdsponsor hebben kunnen vinden in Airgroup! waardoor we al deze kleding in 2018 en voor 2019 hebben kunnen gaan aanschaffen voor de spelers. Hierdoor zullen we ook in 2019 de allereerste 4-Skills voetbal gaan krijgen waar de spelers mee zullen gaan trainen. Airgroup is een bedrijf die gerund wordt door fantastische mensen; altijd willen helpen, altijd de hoogste kwaliteit nastreven. Dat zij dit terug vonden in 4-Skills en daarom als Hoofdsponsor hun naam wilden verbinden, deed mij ontzettend veel. Airgroup! heeft vele verschillende grote projecten geleverd in binnen- en buitenland, waaronder bij de Efteling. Ze dingen regelmatig mee naar het winnen van prijzen op hun vakgebied en behoren Europees tot de top. Neem zeker eens een kijkje op hun website; www.airgroup.nl.

Voor 2019 staat de agenda alweer compleet vol met gave 4-Skills activiteiten bij de bovenstaande clubs die ik benoemd heb. Op dit moment ben ik in gesprek met ook andere clubs om onze expertise en ondersteuning in te gaan zetten. Ik kijk dan ook met ontzettend veel zin uit naar 2019 waarin we al deze mooie clubs mogen blijven ondersteunen.

Als laatste wil ik absoluut mijn waardering uit spreken naar mijn vrouw en 2 kinderen ( met de 3e verwacht in juni 2019). Zij hebben het maar te doen met een man en vader die elke dag alleen maar bezig is met voetbal en voetbal en voetbal. Hiernaast nog 3 dagen werkt als docent in het Speciaal Voortgezet Onderwijs en als Hoofd Opleidingen bij v.v ASWH. Zij steunen mij echter compleet in alles wat ik doe en zeuren nooit als ik weer een hele avond of vakantie weg ben vanwege de 4-Skills voetbaldagen. Zonder hun steun en toeverlaat zou ik dit nooit, maar dan ook echt nooit voor elkaar krijgen.

Waar haal ik alle energie vandaan om elke dag dit steeds weer te doen, wordt mij vaak gevraagd? Dat antwoord is ontzettend simpel!! Het is absoluut een ongelooflijk geluk dat ik meer dan duizend kinderen en honderden vrijwilligers per jaar mag helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en plezier binnen de sport die wij zo voor lief hebben. Want ieder kind verdient de best mogelijke begeleiding.

Ik wens u allen een ontzettend gelukkig, gezond en sportief 2019 en hoop u ook komend jaar binnen de 4-Skills programma’s te mogen verwelkomen.

Arnoud Jonker

Eigenaar 4-Skills Soccer Academy.

www.4-skills.nl

 

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)