Opleiding; Pedagogisch handelen

4-Skills Soccer Academy onderscheidt zich door een complete cursus aan te bieden omtrent het pedagogisch handelen van de voetbaltrainer/leider. Alle opleidingen binnen Nederland omtrent het voetbal, slaan op het technische, tactische, fysieke en mentale aspect binnen het voetbal. Wat echter wordt vergeten, is wat van de trainers/leiders gevraagd wordt op pedagogisch gebied. Het pedagogisch handelen van de trainer/leider wordt in de meeste cursussen niet behandeld. Een groot gemis… want daar is juist waar de trainers veelal begeleiding in vragen!

Aanbod

De cursus kan bestaan uit 1 of meer avonden; net waar de club behoefte aan heeft. In samenspraak met het bestuur zal er een goed programma opgezet worden die past bij het technisch kader van de club. Onderwerpen die aan bod kunnen komen;

  • Hoe motiveer/ stimuleer ik elk kind binnen de training?
  • Hoe daag ik elke speler uit binnen de training?
  • Hoe voorkom ik storend gedrag (preventief handelen)?
  • Hoe ga ik om met storend gedrag?
  • Hoe zorg ik voor structuur en duidelijkheid binnen en buiten mijn team?
  • Hoe ga ik om met ouders?
  • Hoe geef ik training aan spelers met een beperking?

De duur van de 4-daagse is in totaal 12 uur.

Docent en pedagoog Arnoud Jonker geeft zelf al meer dan 12 jaar les binnen het Speciaal Onderwijs. Zijn doel was altijd om zijn 2 passies (voetbal en onderwijs) tot 1 hobby te maken. Dit is hem duidelijk gelukt met het aanbieden en verzorgen van deze cursus, die eigenlijk voor iedere trainer/leider een must is. Het pedagogisch handelen van de trainer is zeer belangrijk geworden in de hedendaagse tijd en moet zeker niet onderschat worden. Gezien trainers vaak geen pedagogische achtergrond hebben, is dit de perfecte cursus om het technisch kader hierin te ondersteunen.

Mogelijkheden en Kosten

4 avonden van 19.00 tot 22.00 uur bij u op locatie. In overleg met de club kunnen de tijden, maar ook aantal avonden besproken worden.

Praktijk; Arnoud neemt je na de theoriegedeelte direct mee in de praktijk. Hij laat je via concrete praktijkvoorbeelden zien hoe je de theorie direct in de praktijk kan verwezenlijken.
Extra: Een club kan ervoor kiezen om het onderwerp ‘omgaan met voetballers met een verstandelijke beperking’ toe te voegen aan deze cursus. Deze cursus zal dan niet 4, maar 5 avonden duren.
Locatie: Deze opleiding kan de club aanvragen op eigen locatie vanaf 10 deelnemers. We hanteren geen maximaal aantal trainers. Wij willen zo stimuleren zoveel mogelijk trainers binnen de club in onze opleiding te krijgen, welke hiaten binnen de club op deze manier voorkomt.
Certificaat: Na elke cursus ontvangen de deelnemers een certificaat en naslagwerk die zij direct kunnen toepassen binnen haar/zijn team.
Kosten: €500,- per avond (excl. BTW en reiskosten) voor maximaal 50 deelnemers. Wij stimuleren zoveel mogelijk trainers in ons programma deel te laten nemen. Dan voorkom je juist de hiaten binnen de jeugdopleiding, wanneer iedereen op dezelfde manier aan de slag gaat. Op deze manier blijft het ook betaalbaar voor de club die het totale technisch kader opgeleid ziet.

Korting 2018: Wanneer wij onze voetbaldagen bij uw club mogen organiseren in de mei- en/of zomervakantie, bieden we de cursus aan voor 350 euro per avond ( exc. BTW en reiskosten).

INTERESSE?

Bent u geïnteresseerd in deze cursus? Neem contact met ons op door te mailen naar arnoud@4-skills.nl