javmost
forced to suck brother cock so he will take her to get crack.xxx free

De start van seizoen 2019-2020

 

Het seizoen 2019-2020 staat op punt van beginnen. Voor ons betekent dit alweer het 8e jaar, waarin we clubs ondersteunen bij het wegzetten van een sterk technisch kader bij de jeugdafdeling.

We hebben met 4-Skills weer een mooi jaar achter de rug, waar samenwerkingen zijn uitgebreid en nieuwe samenwerkingen zijn opgestart voor het seizoen 2019-2020. Bij een aantal clubs gaan we alweer het 4e jaar van samenwerking in, wat laat zien dat we een stabiele basis hebben waarbij een langer termijn visie voorop staat.

Als 4-Skills willen we ons onderscheiden zowel qua inhoud van onze programma’s, als de begeleiding van de jeugdspeler en trainer/ leider.  De samenleving is aan grote veranderingen overgeleverd. Waar ik persoonlijk de start van het internet heb mogen meemaken, waarbij je minuten moest wachten ( en de telefoon letterlijk moest uitschakelen) om een zeer trage verbinding te hebben, maakt mijn oudste zoon van acht jaar snelle Youtube filmpjes en weet hij alles precies overal op ‘het net’ te vinden. Mijn dochter van 3 beheert ook al alle knoppen en vindt haar eigen favoriete programma’s op Youtube en Netflix. We proberen het aantal ‘schermuren’ te limiteren, maar dat is voor een kind in deze tijd ontzettend lastig. Nu de zomervakantie is afgelopen en we door de geboorte van onze 3e thuis zijn gebleven deze zomer, krijgen we hier in de opvoeding weer een grote uitdaging mee.

Lekker buiten spelen, naar vriendjes fietsen om te kijken of ze thuis zijn; zoals wij dit vroeger deden, zit er haast niet echt meer in. Jammer is dat, en iets wat we ontzettend stimuleren thuis.

Omdat ik zelf nog 3 dagen in het onderwijs werk, merk ik dat de jeugd van tegenwoordig een stuk mondiger is geworden; zichzelf sneller uitspreken wat ze duidelijk niet en wel willen en gaan graag al jong de discussie aan. Er komt zoveel op hen af en het gaat allemaal zo snel!! Het is ook voor hen een zeer grote uitdaging om het allemaal maar bij te benen.

Persoonlijk vind ik dit wel een mooie ontwikkeling. We merken dit ook tijdens onze voetbaldagen dat de deelnemers veel mondiger zijn en duidelijk laten merken wat ze wel en niet leuk vinden. Veel mensen geven aan dat de wereld zich ‘verhard’, maar persoonlijk vind ik dat er slechts een andere benadering nodig is richting onze jeugd. Dan tref je hen alsnog recht in hun hart!!

Dit vraagt echter wel ontzettend veel geduld, duidelijkheid en een sterke pedagogisch klimaat om zo om te gaan met al die verschillende individuen en karakters. De jeugd wil gewoon duidelijk weten waar ze aan toe zijn, wat ze gaan doen en waarom dit is. Wat leren ze er van? Heeft het nut? Hiernaast moet dit proces ook eerlijk verlopen en dient er aandacht geschonken worden aan ieder kind. Ook ouders stellen hierin hogere verwachtingen, omdat de maatschappij hogere verwachtingen stelt. Een goede opleiding is wat je je kind hierin wilt bieden; zowel op school als op de sportclub. Daarin vind je wel sterk de individualisering van de maatschappij terug, maar ook hierin juich ik deze ontwikkeling alleen maar toe. Ieder kind verdiend de best mogelijke begeleiding en niet alleen de grootste talenten (zowel op school als op de sportclub) zoals dat toch vroeger vaak voor kwam.

 

Bij de voetbalclub kom je als trainer er niet meer mee weg om de gehele training een partijspel te spelen. Ook ouders trekken sneller aan de bel wanneer het niet zo gaat zoals ze dit verwacht hadden. Waar je vaak op de selectieteams gediplomeerde trainers ziet, is dit bij de lagere teams vaak wel anders. Ouders moeten hier vaak inspringen, maar durven dit steeds minder snel vanwege de hogere eisen die de andere ouders hieraan stellen. Gezien IEDER kind ook de best mogelijke begeleiding verdiend, juich ik ook deze ontwikkelingen alleen maar toe. Echter moet hier wel een samenwerking in zijn, waarin ook meegedacht wordt, dan alleen maar kritiek uiten. En dat is nog wel een groot hekel punt vaak.

Door de rijkdom die we in Nederland mogen ervaren, beide ouders die wel vaak werken gaan alle kinderen van het gezin vaak naar meerdere clubs of verenigingen per week. Mijn zoon heeft bijvoorbeeld op maandag zwemmen en voetbal, woensdag tennis en voetbal, zaterdag wedstrijd voetbal en zondag competitie tennis. Nu heb ik nog 2 andere jonge kinderen die nog niet sporten, maar hoe gaan we dit ‘bemensen’ wanneer ook zij aan meerdere sporten gaan deelnemen? Dan is het een hele uitdaging om dit voor elkaar te krijgen om ze op tijd overal te brengen en te halen. De club met vrijwilligerswerk helpen wordt dan wel heel erg lastig!!

Het vinden van vrijwilligers wordt door deze ontwikkeling ook steeds moeilijker. Heb je dan wel wat tijd, zit je er niet op te wachten dat andere ouders jouw werk kritisch gaan bekijken. ‘ Doe het dan lekker zelf’, is dan vaak al snel de gedachte, in plaats van samen te bekijken hoe we alle talenten en tijd van de ouders goed kunnen inzetten voor het team. Het is dan ook hier waar wij ontzettend in kunnen ondersteunen als professionele voetbalschool. Ouders willen vaak wel, maar hebben wel de begeleiding nodig!

Als 4-Skills zijnde willen we het verschil maken om met alle bovenstaande ontwikkelingen clubs krachtig te ondersteunen met onze professie. Toen ik in 2012 voetbalschool 4-Skills startte zag ik dit als een prachtige uitdaging om met mijn achtergrond van onderwijs en voetbal, de club SV Deurne te helpen waar ik toen Hoofd Jeugdopleidingen was. Dat nu, 7 jaar later, we het seizoen 2019-2020 in gaan met een samenwerking met 10 voetbalclubs, had ik toen alleen maar van mogen dromen.

 

Als ik terug kijk naar 2012 en nu, is er ontzettend veel voor ons veranderd. In 2012 deed ik nog alles alleen, samen met vrienden die trainer waren bij SV Deurne. Nu werken trainers bij 4-Skills door het hele land heen die gediplomeerd zijn. De uitdaging ligt hierin echter om hen allen de 4-Skills visie en missie aan te leren, maar ze ook de tijd te geven om te groeien en te bloeien. Voor mij persoonlijk nog wel erg lastig, omdat ik nu ook niet meer bij alle evenementen bij kan zijn. Daar is 4-Skills nu te groot voor geworden. Het vertrouwen moet daar zijn, dat de trainers het goede werk voortzetten. Ik weet hoe irritant ik hierin kan zijn, waar ik berichten blijf sturen of alles goed gaat naar trainers op een locatie, waar ik dan niet bij ben. Uiteindelijk sturen ze terug ‘Arnoud, vertrouw ons nou maar….gaat prima hier. Ga wat anders doen!!’. Dat geeft me dan toch een grote glimlach en maakt me trots op mijn trainers die het ook ontzettend goed doen. Het uit handen geven heb ik echter altijd al moeilijk gevonden en zal altijd zal blijven….

Mijn grootste trots hierin is toch wel Thijs Matla, die als 16-jarige in 2012 bij mij begon als zeer jonge trainer. Bij elke 4-Skills activiteit toen al betrokken was en zo ontzettend veel leerde. Thijs viel, stond weer op, leerde nog meer en werd beter en beter. Afgelopen seizoen, na 7 jaar samenwerken kwam hij trots vertellen dat hij een Full-Time contract had getekend als trainer bij PSV Eindhoven. Maar dat hij hierdoor niet meer in de mogelijkheid was om nog bij 4-Skills de trainingen te verzorgen. Hiermee ‘verloor’ ik een geweldige trainer, waarbij ik hem haast onmogelijk kan vervangen. Zijn vrije plek biedt echter weer kansen voor een nieuwe trainer die zijn voetsporen kan gaan volgen. Maar ook dit heeft weer tijd nodig waarin hij gaat vallen, weer gaat opstaan en gaat groeien….Aan mij om deze begeleiding hoog in het vaandel te houden en ook aan kinderen en ouders die onder Thijs trainden, deze trainer weer een kans te geven en het vertrouwen in de 4-Skills visie die altijd gegeven zal blijven worden; niet uitmakende welke trainer voor de groep staat….

Het 4-Skills seizoen 2019- 2020 start vanavond ( 19-08-2019) met een geweldige nieuwe uitdaging. v.v Hegelsom benaderde ons enkele maanden geleden met de vraag of wij een interne cursus konden verzorgen; enkel en alleen maar gericht op het pedagogisch handelen van het technisch kader. Daar lagen namelijk binnen de club de grootste uitdagingen. Ouders hebben vaak geen pedagogische achtergrond, maar dit wordt van hen wel bijna verwacht wanneer ze beginnen met het training geven aan de jeugd. Maar zo zit de realiteit echter niet in elkaar. Zij willen ontzettend graag de club helpen, de kinderen helpen omdat er anders geen trainer is en er dus niet gevoetbald kan worden. Maar de opvoeding is vaak al lastig genoeg van je eigen kinderen, laat staan deze van 8 of 16 verschillende kinderen in een voetbalteam. De KNVB had nog geen echt programma hiervoor bij navraag en ook de gemeente kon hierin de club nog niet direct in ondersteunen. Met onze achtergrond konden we direct een programma op maat maken en raakten zelfs nog meerdere clubs hierbij betrokken om ook hier aan te gaan deelnemen. Ook zij zijn zoekende in het pedagogisch ondersteunen van de jeugdspelers. De gemeente las de inhoud van ons programma en was zo enthousiast dat ook zij de cursus gaan meemaken om te leren. Een geweldige mooie stap weer binnen onze organisatie.

Echter willen wij ook duidelijk hierin het verschil maken met onze kennis en achtergronden en weten wij hierin duidelijk onderscheidend te zijn vergeleken met andere voetbalorganisaties. Het kenmerkt hierin ook de sterke groei die we blijven maken elk jaar met 4-Skills met nieuwe clubs die ons weten te vinden.

En dat is wat we het liefste doen; clubs ondersteunen op technisch gebied, maar vooral ook pedagogisch gebied. Daar valt namelijk in Nederland nog zoveel winst in te behalen. En daar zijn wij gewoon heel goed in!!

 

Het seizoen 2019-2020 kenmerkt voor ons in een nieuwe samenwerking ook met v.v Prinsenland uit Dinteloord. Ook hier gaan we de cursus verzorgen, maar starten we 6 september ook onze voetbal- en keeperschool en gaan we in de vakanties onze clinics en voetbaldagen aanbieden.

Verlenging en uitbreiding betreft RKMSV Meijel, waarbij we doordeweeks dit jaar de jeugdteams tijdens de trainingen in de praktijk gaan ondersteunen. Na 2 jaar onze cursus te hebben aangeboden ligt hierin de volgende stap. Hetzelfde geldt voor RKSV Liessel waar we hier nog over in gesprek zijn en v.v Boekel Sport. In Boekel zijn we vorig seizoen al begonnen met het begeleiden van de trainers tijdens de circuittraining en hier gaan we dit jaar een vervolg aan geven.

Bij RKSV Wittenhorst en SC Genemuiden gaan we meer clinics aanbieden, net zoals bij ASWH uit Hendrik-IDO-Ambacht waar ik voor het 3e jaar begin als Hoofd Jeugdopleidingen. Deze club kenmerkt een enorme groei en ik ben zeer benieuwd hoe ons 1e elftal zich gaat weren na de promotie naar de 2e Divisie.

Bij TVC/Breda verzorgen we ook weer ons complete programma met interne cursus, voetbalschool, clinics en voetbaldagen. Ontzettend leuk dat de club waar ik mijn trainers carrière ben begonnen 18 jaar geleden op deze manier te kunnen ondersteunen.

6 September starten we dus voor het eerst met drie 4-Skills voetbalschool- en keeperscholen. Daar kijk ik ontzettend naar uit. Het mooiste is toch om direct met de spelers aan de slag te gaan via onze visie en missie en ze ontzettend veel zelfvertrouwen te bieden en ze het verschil te laten maken op het veld met hun technische vaardigheden die ze aanleren en tactisch leren toe te passen.

Als laatste ben ik enorm trots op onze verlenging met onze Hoofdsponsor Airgroup. Airgroup onderscheidt zich op hun vakgebied en won zelfs een prijs als beste in hun tak van sport. Dat zo’n succesvol bedrijf, met zulke grote projecten (zoals bijvoorbeeld de Efteling) hun naam wil verbinden aan 4-Skills is een ontzettend groot compliment.

Met al deze 4-Skills ontwikkelingen kunnen we niet wachten om weer helemaal van start te gaan en weer honderden vrijwilligers en kinderen te helpen in zowel hun voetbalontwikkeling, als sociaal-emotionele ontwikkeling!

Ik wens jullie allen een ontzettend gaaf nieuw voetbalseizoen toe en hoop u weer te mogen treffen op 1 van onze 4-Skills locaties bij 1 van onze evenementen!!

Arnoud Jonker

 

 

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)