Interne trainers opleiding

Clubs die de opleidingen van 4-Skills volgen:

 • SV Deurne ( sinds 5 jaar)
 • RKSV Wittenhorst ( sinds 3 jaar)
 • v.v ASWH (sinds 2 jaar)
 • VIOS’38 ( sinds 2 jaar)
 • RKSV Liessel ( sinds 1 jaar)
 • RKMSV Meijel ( sinds 1 jaar)

Clubs die de opleidingen van 4-Skills gevolgd hebben

 • Sparta’25 (2 jaar)
 • ESC Elburg ( 1 jaar)

 

Inhoud:

De grootste uitdaging van voetbalclubs is om alle vrijwilligers binnen de club via eenzelfde opleidingsmodel te laten trainen. Maar hoe begeleid en waarborg je dit dan als je deze wel hebt? Hiaten, ofwel grote niveauverschillen worden vaak door de club zelf gecreëerd door alle verschillende manieren waarop de verschillende teams trainen. Bij O9-1 leren de spelers bijvoorbeeld technieken die ze in O9-5 niet leren. Een seizoen of twee seizoenen later komen ze bij elkaar…….met eigenlijk totaal verschillende opleidingen.Het is belangrijk dat binnen de specifieke leeftijdscategorie eenzelfde oefenstof wordt aangeboden. De details zullen echter per team verschillend liggen; afhankelijk van het niveau van het team.Niet gek te bedenken natuurlijk daar het technische kader bestaat uit zeer welwillende vrijwilligers die nog niet de tools en handvatten hebben gekregen op welke wijze dit te doen. Het is dan hopen op een goede lichting waarin toeval een veel te grote rol speelt. Het is dit waar 4-Skills elke club ontzettend goed in kan helpen en begeleiden. Dit door het geven van interne cursussen aan het technisch kader binnen de vereniging, waar eerst het opleidingsmodel wordt besproken en daarna de inhoud en opbouw van de training wordt besproken. Hierbij staat het differentiëren binnen de training centraal; hoe daag ik elke speler uit? Zowel de speler die het al wat in de vingers heeft, als de speler die om extra begeleiding vraagt. Wanneer je een trainer goed opleidt, leid je direct een heel team van spelers op. Vandaar dat 4-skills zich breed opstelt in het begeleiden en opleiden van trainers binnen de gehele club.

Hoe maak ik de training makkelijker/ moeilijker? Hoe maak ik techniektraining leuk en uitdagend? Hoe ga ik om met storend gedrag op de training?

Nog beter, hoe voorkom ik dit? Hoe handel ik preventief? Het zijn deze vragen waar 4-Skills het antwoord op heeft en ook geeft.

Maatwerk:

4-Skills ondersteunt al 6 jaar vele amateurclubs in het wegzetten van een goed opleidingsmodel binnen de gehele vereniging. Dit wordt gedaan door Arnoud zelf die als docent in het Speciaal Onderwijs de juiste snaren hierin weet te raken. De opleiding kan bestaan uit 1 of meerdere avonden; een programma op maat wordt gemaakt in samenwerking met de club zelf. Arnoud zal zelf op de club komen om samen een goed en uitdagend programma weg te zetten die past bij het technisch kader van de betreffende club. Het programma bestaat hierin altijd uit een theoriedeel en praktijkdeel.

Via deze cursus raken de cursisten in aanraking hoe ‘het verschil te trainen’, maar vooral ook ‘waarom’? We bespreken de visie van René Meulensteen; het domineren van de 1 tegen 1 situatie, waarbij creativiteit centraal staat. Hiernaast wordt ook aandacht besteed aan het pedagogisch begeleiden en coachen van jeugdspelers. Een zeer onderschat aspect binnen het voetbal in onze ogen en die deze 4-daagse nog meer kwaliteit geeft. Deze cursus is zeer interactief en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. De cursisten trainen hierbij ook hun eigen vaardigheid en merken direct waar de moeilijkheden liggen in de praktijk. Zo leren zij de coachmomenten eerder in te schatten en op waarde te schatten.

Onderwerpen die in onze opleiding besproken en uitgevoerd worden: Visie/Misie, Inhoud, differentiëren en coaching, en het pedagogisch handelen van de trainer. Deze cursus is zeer interactief en bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. De cursisten trainen hierbij ook hun eigen vaardigheid en merken direct waar de moeilijkheden liggen in de praktijk. Zo leren zij de coachmomenten eerder in te schatten en op waarde te schatten. De cursisten komen in het bezit van complete oefenstof voor het gehele seizoen die compleet aansluit bij het aangedragen opleidingsmodel. Ook de presentaties blijven aanwezig binnen de club. Zo kan de commissie Technische Zaken hiermee direct aan het slag bij het begeleiden en borgen van de verkregen kennis.

Aanbod

Avond 1: Visie en Missie
Avond 2: Inhoud van de training; inhoud en opbouw
Avond 3: Inhoud van de training; differentiëren en coaching
Avond 4: Pedagogisch handelen van de trainer

Dit is de opbouw van de 4-Skills opleiding. De duur van de 4 avonden is in totaal 12 uur. In overleg met de club kunnen de tijden hierin besproken worden. Ook kan gekozen worden om minder of meerdere avonden in te plannen.

MOGELIJKHEDEN EN KOSTEN

4 avonden van 19.00 tot 22.00 uur bij u op locatie. In overleg met de club kunnen de tijden besproken worden.

Praktijk; Arnoud neemt je na het theoriegedeelte direct mee in de praktijk. Hij laat je via concrete praktijkvoorbeelden zien hoe je de theorie direct in de praktijk kan verwezenlijken.
Extra: Een club kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het onderwerp ‘omgaan met voetballers met een verstandelijke beperking’ toe te voegen aan deze cursus. Of hoe zetten wij de interne scouting goed weg? Deze cursus zal dan niet 4, maar 5 of zelfs meer avonden duren.
Locatie: Deze opleiding kan de club aanvragen op eigen locatie vanaf 10 deelnemers.
Certificaat: Na elke cursus ontvangen de deelnemers een certificaat en naslagwerk die zij direct kunnen toepassen binnen haar/zijn team.
Kosten: €500 per avond (excl. BTW en reiskosten) voor maximaal 50 deelnemers. Wij stimuleren zoveel mogelijk trainers aan ons programma deel te laten nemen. Dan voorkom je juist de hiaten binnen de jeugdopleiding, wanneer iedereen op dezelfde manier aan de slag gaat. Op deze manier blijft het ook betaalbaar voor de club die het totale technisch kader opgeleid ziet.

Korting 2018: Wanneer wij onze voetbaldagen bij uw club mogen organiseren in de mei- en/of zomervakantie, bieden we de cursus aan voor 350 euro per avond ( exc. BTW en reiskosten).

Wat krijgt men hiervoor

 • Opleidingsmodel voor complete jeugdafdeling
 • Oefenstof voor compleet seizoen voor ALLE teams
 • Presentaties en achtergronden
 • Theorie en praktijkgedeelte (ontwikkelen eigen vaardigheid)
 • Interactieve avonden
 • Certificaat bij afronden cursus
 • Ontzettend veel handvatten en tools voor het geven van goede jeugdtraining
 • Veel meer zelfvertrouwen en plezier in het geven van voetbaltraining bij de jeugd

INTERESSE?

Bent u geïnteresseerd in onze cursus? Neem contact met ons op door te mailen naar arnoud@4-kills.nl